Hrozí mu tři roky

Velmi přičinlivým se ukázal muž z Chebska. Za jeden den stihl vykrást a uloupit osobní automobil, se kterým i přes vyslovený zákaz řízení odjel. Za to mu hrozí v případě prokázání viny až tři roky v některém z nápravných zařízení. OLYMPUS-DIGITAL-CAMERA

„Obviněný muž měl dne 28. srpna v odpoledních hodinách ve Františkových Lázních rozbít okénko zaparkovaného vozidla a následně z něj odcizit motorovou pilu a další věci.  Odcizením věcí a poškozením vozidla způsobil škodu předběžně odhadnutou na částku téměř 28 tisíc korun. Téhož dne ve večerních hodinách měl na parkovišti v ulici Nádražní stezka odcizit osobní vozidlo značky Opel, se kterým odjel z Františkových Lázní do Chebu a zpět, ač má vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel,“ sdělila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. „V páchání trestné činnosti obviněný muž není žádným nováčkem. V posledních třech letech byl potrestán za majetkovou trestnou činnost,“ dodala mluvčí.

Chebští kriminalisté zahájili trestní stíhání 35letého muže z Chebska, kterého obvinili ze spáchání přečinů maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, krádeže a poškození cizí věci.

Policejní komisař podal podnět státnímu zástupci k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby. Státní zástupce návrh akceptoval. Na rozhodnutí soudce si obviněný muž počká v policejní cele. V případě prokázání viny mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.