Pod vlivem alkoholu nezkrotila svoje auto

O tom, že pod vlivem alkoholu se nevyplatí jezdit, se přesvědčila mladá řidička v Chebu. S hladinou 1,86 promile možná odbourala starosti, ale nabourala si auto, když zjistila, že se kruhový objezd rovně prostě přejet nedá.

„V neděli krátce po druhé hodině ranní došlo v Chebu havárii osobního vozidla značky Škoda. Dvacetiletá řidička řídila osobní vozidlo Škoda po ulici Evropská ve směru ke křižovatce s ulicemi Ašská a Pražská, kde v současné době probíhají stavební práce na kruhovém objezdu a zde s vozidlem havarovala,“ popsala policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Dopravní policisté s řidičkou po příjezdu na místo provedli orientační dechovou zkoušku na alkohol, při které nadýchala 1,86 promile. Poté byla vyzvána, aby se podrobila lékařskému vyšetření spojenému s odběrem biologického materiálu.

 

Následně jí byl zadržen řidičský průkaz a zahájeny úkony trestního řízení pro podezření ze spáchání přečinu Ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je nadále v šetření dopravních policistů.

 

„K poškození kruhového objezdu nedošlo, jen ke škodě na vozidle v částce předběžně odhadnuté na 30 tisíc korun,“ dodala mluvčí.