Za rostlinami do zapomenutých lesních zákoutí v okolí Kladské

Věděli jste, jak unikátní jsou rozsáhlé lesní soubory v centrální části CHKO Slavkovský les? Že si často nezadají svou kvalitou s mnohem známějšími lesy na Šumavě? Při vycházce si ukážete, co jsou zdejší botanické skvosty a jako bonus si ulovíte některou ze vzácných vážek či motýlů. Tak neváhejte a přijďte s námi nasát hořkou vůni lesních rašelinišť a zchladit se v horkém létě v příjemných lesních zákoutích.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pro všechny milovníky přírody je sraz exkurse v sobotu 8. srpna v 10.45 před hospodou u Tetřeva na Kladské. Dopravit na místo je možné vlastním dopravním prostředkem nebo autobusem z Mariánských Lázní v 10.20 hodin, zpět v 14.45 hodin. Trasa vycházky je dlouhá asi 5 kilometrů. Půjde se z Kladské přes stoupání lesem na Lysinu, dále kolem Kyselého jezera zpět na Kladskou. Vycházka se koná za každého počasí, proto doporučujeme sebou vzít vhodnou pevnou a voděodolnou obuv (nejlépe holinky) a oblečení do terénu, dále svačinu a dostatek tekutin.

Průvodcem bude botanik Přemysl Tájek ze Správy CHKO Slavkovský les.

Cyklus přírodovědných akcí „Pojďte s námi do přírody!“ pro Vás připravila Správa CHKO Slavkovský les ve spolupráci se svými partnery. V rámci tohoto cyklu se můžete i v létě těšit na mnoho dalších výprav za poznáním přírodních zajímavostí západních Čech.