Chuť na čokoládu a na alkohol byla silnější než strach před zákonem

Klid nebyl na Chebsku ani o víkendu. Policisté museli řešit třeba řidiče, který si před jízdou náležitě přihnul nebo milovníka čokolády, který za pochoutku zapomněl zaplatit.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Spanilou jízdu opilého řidiče ukončili policisté

I přes to, že mu to soud zakázal, usedl devětadvacetiletý šofér za volant. A snad, aby na to zapomněl, přihnul si tak, že hodnota alkoholu v krvi ukázala 3,06 promile.

„Dne 25. července ve večerních hodinách řídil 29letý řidič osobní vozidlo značky Opel v Aši po ulici Chebská, kde byl zastaven a kontrolován policejní hlídkou. Policisté s řidičem provedli orientační opakovanou dechovou zkoušku na alkohol, která vyšla pozitivní, a to 3,06 promile,“ řekla policejní mluvčí Kateřina Krejčí „Při lustraci policisté navíc zjistili, že řidič má vysloven rozhodnutím Okresního soudu zákaz řízení všech motorových vozidel,“ dodala policejní mluvčí.

Muž teď čelí stíhání pro podezření ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a ohrožení pod vlivem návykové látky. Případ je nadále v šetření.

 

Nenapravitelný milovník čokolády

Možná neodolatelná chuť na čokoládu přivedla 20letého muže z Chebu do jednoho z místních obchodů. Když si z pestré nabídky čokolád vybral, odešel z prodejny – ale bez placení.

„Policisté z obvodního oddělení z Chebu město sdělili podezření ze spáchání přečinu krádeže 20letému muži z Chebska. Ten se krádeže měl dopustit v neděli dne 26. července v odpoledních hodinách v Chebu v místním obchodním domě,“ sdělila policení mluvčí Kateřina Krejčí a pokračovala: „Zde z prodejního regálu odcizili přes desítku čokolád. Ty schoval pod oblečení a poté prošel prostorem pokladen bez zaplacení. Následně byl však zadržen ostrahou prodejny.“

Podezřelý muž se takového jednání dopustil i přesto, že byl v posledních třech letech za stejný trestný čin potrestán Okresním soudem. Proto mu teď v případě prokázání viny hrozí až tříletý trest odnětí svobody.