Loupil, pral se a teď sedí ve vazbě

Na loupežnou výpravu se vydal do jedné z ašských restaurací 38letý muž z Aše. Nevešel však jako běžný host, ale dovnitř se dostal pomocí násilí. Chebští kriminalisté ho již obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu loupeže.policie ilustrační

„Loupeže měl dopustit v pátek 17. 7. 2015 v odpoledních hodinách v Aši, kdy za užití násilí vnikl do restaurace v úmyslu odcizit prodejní zboží a elektroniku“, řekla policejní mluvčí Zuzana Týřová. „V tom mu chtěl zabránit 47letý muž, který se v tu dobu nacházel v restauraci, toho obviněný fyzicky napadl několika údery a kopy do obličeje a poté mu měl sdělit, že mu dluží nějaké peníze a z tohoto důvodu si za to vezme nějaké věci“ dodala policejní mluvčí. Majiteli odcizil notebook, několik lahví alkoholu, cigarety a další věci v celkové hodnotě kolem 20 tisíc korun. Policisté muže během krátké doby dopadli a zadrželi, kdy jim  vydal odcizené věci.

Kriminalisté podali státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí obviněného do vazby, který akceptoval. Soudce bude během dnešního dne rozhodovat o uvalení vazby. V případě prokázání viny tak hrozí obviněnému muži až desetiletý trest odnětí svobody.