Karlovarský kraj zafinancuje rekonstrukci laboratoří ašského gymnázia

Odborné laboratoře chemie a fyziky na Gymnáziu a střední odborné škole Aš se nacházejí ve špatném technickém stavu a žáci školy je mohou využívat jen omezeně. Karlovarský kraj proto na žádost ředitele školy Petra Jelínka poskytne škole dotaci na přestavbu učeben. Podle krajského radního Edmunda Janische půjde o částku ve výši 2, 1 milionu korun.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Pro kvalitní gymnaziální vzdělávání jsou laboratoře nezbytnou součástí vyučování přírodovědných předmětů. „V laboratoři chemie a v učebně fyziky žáci v současnosti provádějí jen ty nejzákladnější pokusy, což pro jejich vědomostní rozvoj zdaleka nestačí. Proto jsme rozhodli o vyčlenění financí z krajského rozpočtu a věřím, že se podaří rekonstrukci laboratoří zvládnout tak, aby v nich od nového školního roku 2015/2016 mohla probíhat plnohodnotná výuka,“ uvedl Edmund Janisch.

Část financí potřebných na realizaci rekonstrukce laboratoří chemie a fyziky by se do rozpočtu kraje mohla vrátit z prodeje budovy v Plzeňské ulici v Aši. „Nevyužitý objekt je součástí nepotřebného krajského majetku.  Prodej za 450 tisíc korun schválilo Zastupitelstvo Karlovarského kraje na jednání v červnu,“ vysvětlil náměstek hejtmana Dalibor Blažek, který zároveň jako starosta města Aš postupnou rekonstrukci učeben gymnázia vítá.

Vedení školy plánuje v následujících letech také postupnou obnovu učebny biologie a vybavení učebny cizích jazyků moderní technikou tak, aby prostory odpovídaly moderním vzdělávacím trendům. Rovněž na tyto akce bude během roku 2016 zapotřebí příspěvku z krajského rozpočtu.