Což takhle dát si perník?

Také rádi mlsáte? Pokud ano, přinášíme vám tentokrát recept na voňavý domácí perník, který budete mít upečený během krátké doby.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Budete potřebovat:

1 menší hrnek cukru

2 vejce

7 lžic oleje

1 lžíce kakaa nebo 2 lžíce strouhané hořké čokolády

2 hrnky hladké mouky

1 a 1/2 lžíce perníkového koření, pokud není, tak prášek do perníku

1 prášek do pečiva (pokud použijeme prášek do perníku, dáme ho jen polovinu)

1 hrnek vlažného mléka

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Cukr, olej, vejce a kakao vyšleháme. Přidáme zbývající suroviny, vše řádně promícháme. Vlijeme na vymazaný a moukou vysypaný plech. Dáme do trouby péct na cca 20 minut při teplotě 170 stupňů. Po vychlazení mažeme marmeládou nebo polijeme čokoládou.