Policisté chytili povedenou dvojici, která kradla v Mariánských Lázních

Vloupali se do deseti objektů a způsobili škodu za víc než půl milionu korun. Vloupačkami si v posledních měsících přivydělávali dva muži ve věku 29 a 31 let. Na lup chodili nejen sami, ale i společně. Teď ale sklapla past a oddechnou si tak hlavně obyvatelé a podnikatelé z Mariánských Lázní. Právě tam zloději řádili nejvíc.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„V 10 případech muži sami nebo společně násilně vnikli do různých objektů, hotelů, restaurací, aut, bytu a rodinných domů,“ potvrzuje policejní mluvčí Pavel Valenta.

Odnesli si nejen peníze, ale všechno, co se dalo zpeněžit nebo zkonzumovat – šperky, počítače, alkohol nebo třeba cigarety.

„V Mariánských Lázních z místního hotelu si odnesl devětadvacetiletý muž věci v hodnotě za více jak 200 tisíc korun, v restauraci v Mariánských Lázních pak způsobil škodu ve výši přesahující 9 tisíc korun. V Mariánských Lázních se oba obvinění muži pokusili vloupat do rodinného domu, zde byli vyrušeni majitelem, než z místa utekli, stačili způsobit škodu v hodnotě 18 tisíc korun. V jednom případě se také 29letý muž vloupal do vozidla, ze zavazadlového prostoru odcizil golfový bag s vybavením, ošacení a další věcí v hodnotě přesahujíc 50 tisíc korun,“ popisuje mluvčí.

Celkem tak povedená dvojice způsobila škodu přesahující půl miliónu korun.

„Komisař kriminální policie podal státnímu zástupci podnět k vydání návrhu na vzetí 29 letého muže do vazby. V případě prokázání viny a odsouzení hrozí devětadvacetiletému muži trest odnětí svobody až na pět let, jednatřicetiletému muži pak trest odnětí svobody až na tři léta,“ dodává mluvčí.