Motorkáři zahájili sezónu. Nechybělo ani žehnání

Motorkáři a motorkářky se setkali v sobotu 23. května v Lázních Kynžvartu na akci s názvem „Jarní brouzdání s Duchy“. Pořádajícím klubem byli Ghost Riders Chodov. Asi 60 motorek za burácení motorů vyrazilo kolem 13. hodiny k ruinám kostelu sv. Jana Křtitele ve Vysoké (místní část obce Stará Voda), kde byli očekávání starostkou obce Evou Procházkovou a farářem římskokatolické farnosti Mariánské Lázně Mgr. Pavlem Urbanem. 

V kostele proběhlo nejen tradiční žehnání motorek, ale byla také odhalena pietní deska, která je vzpomínkou na všechny motorkáře, kteří se nevrátili ze svých cest.  Odhalení bylo výsledkem skoro půlročního úsilí klubu Ghost Riders Chodov, za který se zúčastnili členové Profesor, Bugy, Tatanka a Libor a pana faráře Mgr. Urbana. Nic z toho by se neuskutečnilo ani bez vstřícnosti zastupitelstva obce Stará Voda a podpory dalšího motorkářského klubu Vulcan Riders Czech Republic, jehož zástupci na této akci byli Ivor, Daleyny a Jarda. Milým překvapením byla i účast několika německých motorkářů z příhraničních obcí, kteří k odhalené pietní desce přidali kříž.

Po slavnostním obřadu vyrazila kolona „brouzdat“ na krásných strojích po našem kraji, kde si všichni užívali jízdy v kamarádském duchu, pěkného počasí, krásné krajiny a poté i posezení a dobrého jídla ve valské restauraci U Březího vlka.

Klub Ghost Riders Chodov děkuje panu faráři, starostce obce Stará Voda a všem, kteří se akce zúčastnili nebo ji alespoň svou přítomností podpořili.