Ukradené vozidlo i opilý řidič bez řidičáku, policisté se v Mariánských Lázních nenudili

Jestli mariánskolázeňští policisté něco během úterka nezažili, tak to byla nuda. Nejdřív objevili ukradené vozidlo a pak zastavili opilého řidiče, který neměl za volantem co dělat.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„V ranních hodinách policejní hlídka z obvodního oddělení v Mariánských Lázní vypátrala v ulici Podhorská odcizené osobní vozidlo značky Hyundai, po kterém bylo vyhlášeno celostátní pátrání,“ potvrdila policejní mluvčí Kateřina Krejčí. Zloděj si patrně myslel, že policisty zmate, když na auto přidělá kradené registrační značky. To se ale spletl.

S auty souvisí také druhý případ.

„Kolem páté hodiny odpolední policisté z obvodního oddělení z Mariánských Lázní zastavili a kontrolovali v ulici Hlavní 32letého řidiče vozidla Volkswagen,“ popisovala mluvčí. Ten se několikrát podrobil dechové zkoušce na alkohol. Vyšla s pozitivním výsledkem, a to 0,48 promile.

„Při lustraci policisté navíc zjistili, že má řidič rozhodnutím Okresního soudu vysloven zákaz řízení motorových vozidel,“ doplnila Kateřina Krejčí. Za to mu hrozí až tříletý trest odnětí svobody.