Řidička si řádně přihnula a pak si spletla silnici se závodní dráhou

O tom, že pít alkohol a pak si sednout za volant se nevyplácí, se přesvědčila 50letá řidička z Chebska. Jako jezdec rallye se možná cítila, až do chvíle, kdy vjela do protisměru, a zastavila se až o zábradlí. Odměnou jí teď bude pohyb na zdravém vzduchu, protože jí policisté zabavili řidičský průkaz.OLYMPUS DIGITAL CAMERA

„Chebští dopravní policisté zahájili úkony trestního řízení pro přečin ohrožení pod vlivem návykové látky. Toho se měla dopustit 50 letá žena z Chebu, která po požití alkoholu řídila osobní automobil značky Škoda, kdy nezvládla řízení, přejela do protisměru a narazila do zábradlí. Naštěstí nebyl nikdo zraněn. S řidičkou byla provedena orientační dechová zkouška s pozitivním výsledkem 2,26 promile alkoholu. Řidička byla dále vyzvána k lékařskému vyšetření s odběrem biologického materiálu, který odmítla,“ řekla policejní mluvčí Zuzana Týřová.

Ženě byla na místě zakázaná jízda a byl jí zadržen řidičský průkaz. Škoda byla předběžně odhadnuta na částku přesahující 20 tisíc korun. Věc je nadále v šetření dopravních policistů.