Za ptačím zpěvem do Chebu i do Mariánských Lázní

Kdo se chce naučit rozeznávat ptačí hlasy a zjistit více o jejich životě, tak právě pro něj je připravena vycházka z názvem „Vítání ptačího zpěvu“. Exkurze se uskuteční v první májový den, a to jak v Chebu tak i Mariánských Lázních.A A A hotová

Chebu se zájemci sejdou v šest hodin ráno na dřevěné lávce pod Chebským hradem. Procházka povede po přehradní hrázi Skalka, po levém břehu ke statku Stein, na Komorní Hůrku a kolem Ameriky do Františkových Lázní. Během ornitologického výletu budou účastníci pozorovat a určovat ptáky podle zpěvu. Průvodci budou Ing. Dětmar Jäger a Aleš Jelínek, oba ze 4. ZO ČSOP Cheb. S sebou si výletníci přibalí vhodnou obuv do terénu, svačinu, dobrou náladu a také dalekohled je vítán.

Mariánských Lázních se zájemci sejdou 1. května v 7.30 hodin na kolonádě u Ferdinandova pramene, kde bude připravena ukázka odchytů ptáků do sítí, které si budou moct zájemci prohlédnout zblízka a vypustit je přímo z ruky. Pamatováno je také na děti, pro které jsou nachystané soutěže s ptačí tématikou. Dalekohled a dobrá nálada jsou vítány. Na ty, kteří se rozhodnou oslavit prvomájový den s ptačím zpěvem, se těší průvodci Pavel Jaška s Pavlou Tájakovou.