Dort z červené řepy překvapí

Červená řepa a sladký dort? Ano, je to výborná kombinace chutí. Pokud jej vyzkoušíte, jistě ho pak zařadíte mezi recepty, které budete chtít zopakovat

Těsto:

200 gramů uvařené nebo upečené červené řepy

180 gramů polohrubé mouky

130 gramů cukru

50 gramů kakaa nebo rozpuštěné hořké čokolády

1 a ½ prášku do pečiva

1 a ½ dl oleje

1 a ½ dl mléka

3 vejce

 Krém:

100 gramů másla

250 gramů měkkého tvarohu

1 zakysaná smetana

Cukr podle chuti

 Poleva:

2 balíčky dortové želatiny

drobné ovoce (borůvky, maliny…)

Vejce, cukr a olej pořádně promícháme a postupně přidáváme rozmixovanou vychladlou řepu, mléko, kakao, a mouku, ve které jsme rozmíchali prášek do pečiva. Směs vylijeme do vymazané a moukou vysypané dortové formy. Dáme péct do vyhřáté trouby. Při teplotě 170 stupňů pečeme přibližně 45 minut. Mezi tím si připravíme krém. Do změklého másla postupně vmícháme tvaroh s cukrem a na závěr zakysanou smetanu. Vychladlý korpus rozřízneme a plníme krémem. Třetinu krému si necháme na potření vršku dortu, kam přidáme ovoce a zalijeme želatinou. Dáme do lednice vychladnout, minimálně na hodinu.

Můžeme podávat, dobrou chuť.