Děti čeká noc plná pohádek

Rodiče, mají vaše děti rády pohádky? Pokud ano, tak právě pro ně je opět po roce připravená „Noc s Andersenem“, která se koná v knihovnách, školách nebo muzeích po celé republice v noci z 27. na 28. března a je určena těm, které se nebojí a mají rády dobrodružství spojené s přenocováním mezi knížkami.NSA-logo

Chebsku se akce koná na několika místech, jedním z nich je například chebské muzeum. Pro děti je připravený program v muzejní knihovně, připomínající 100. výročí narození českého spisovatele Jana Drdy. Těšit se mohou také na pohádkové hrátky a zajímavé čtení.

Další Noc s Andersenem se uskuteční v chebském domě dětí a mládeže Sova, kde se program ponese v duchu Andersenových pohádek a jejich čtení. V Kynšperku nad Ohří se zase v knihovně mohou ratolesti těšit na pyžamovou módní přehlídku, dobrodružnou cestu za pohádkou a malování. Městská knihovna v Mariánských Lázních nabídne dětem soutěže a bludiště spojené s hledáním úkolů s baterkou ve skladu knih. V Plesné malé návštěvníky potěší pohádky Jana Drdy a H. Ch. Andersena a spousta zajímavých her.

Večer s Andersenem nabídne i zámek Kynžvart, kde je připravena krátká (90 minut) noční prohlídka pro děti, spojená se čtením v zámecké knihovně. Začátek je naplánován na 19 hodin.

U příležitosti narození dánského pohádkáře Hanse Christiana Andersena se po celém území naší republiky pořádají noci, které vznikly na podporu dětského čtení a jsou pod záštitou dětských knihoven. V letošním roce, 2. dubna, oslavíme 210 let od narození spisovatele, kterého zná snad každý. Jeho pohádky Malá mořská víla, Křesado, Princezna na hrášku, provázely dětstvím i většinu dospělých, kteří je teď předávají svým potomkům. Letošní ročník je spojený s dalším významným výročím, protože 4. dubna uplyne 100 let od narození českého spisovatele Jana Drdy.