Smrtelná nehoda zastavila provoz v centru Chebu

Tragická dopravní nehoda zastavila v neděli podvečer provoz v centru Chebu. Na křižovatce ulic Evropská a 26. dubna se srazilo osobní auto BMW se sanitkou. Náraz však osobní vůz odhodil na chodník, kde zranil tři chodce. Jeden z nich svým zraněním podlehl

„Neznámý řidič osobního vozidla nerespektoval červený signál stůj a vjel do křižovatky ve chvíli, kdy přes ní projíždělo vozidlo rychlé záchranné služby se zapnutým světelným a zvukovým výstražným zařízením,“ uvádí policejní mluvčí Kateřina Krejčí.

Dvě dívky ve věku 14 a 15 let byly se zraněním převezeny k ošetření do chebské nemocnice. „Viník dopravní nehody bezprostředně po činu z místa dopravní nehody utekl,“ podotýká mluvčí.

Policisté proto pátrají po svědcích této dopravní nehody, kteří by svými informacemi pomohli při objasnění nebo k ustanovení viníka. „Ten se mohl pohybovat v okolí obchodních domů Obi nebo Interspar a není vyloučeno, že mohl být i viditelně zraněn. V době dopravní nehody se v místě nacházeli přímí svědci, a to řidič osobního vozidla Škoda Octavia combi světlé barvy a řidič SUV zřejmě Renault Scenic také světlé barvy. Žádáme tyto svědky, aby se přihlásili na telefonní linku 158,“ dodává Kateřina Krejčí.

K nehodě vyjížděli také chebští hasiči.

„Přivolaní hasiči zajistili místo nehody a asistovali záchranné službě při ošetření zraněných,“ říká mluvčí hasičů Martin Kasal.

„Po odvezení všech tří zraněných do nemocnice pak hasiči osvětlovali místo nehody pro potřeby policie, která prováděla šetření nehody. Provoz v křižovatce byl omezen až do půl desáté večer, kdy odtahová služba odvezla obě havarovaná auta,“ uzavírá Martin Kasal.

Ještě před odjezdem na základnu dostali hasiči informaci, že nejvážněji zraněný chodec po převozu do nemocnice zemřel…