Skiareál Mariánky hostí opět Evropský pohár ve snowboardingu

Jedna z top akcí letošní snowboardové sezony v Česku se uskuteční již toto úterý a středu, 24.-25. února a to na již tradičním místě v centru západočeského města Mariánské Lázně. Mezinárodní kolotoč snowboardomarianky lyzovani fotových soutěží evropského poháru sem zavítá už popáté. Skiareál Mariánky je svou polohou ve výšce kolem 700 m n.m., reliéfem a sklonem svahu vhodnou lokalitou pro sportovní akci  vrcholné úrovně. Atraktivní závod v paralelním slalomu láká jak jezdce tak diváky.

Skiareál Mariánky ve spolupráci s hlavním pořadatelem soutěže Klubem Krušných hor připravuje na úterý a středu pro snowboardové jezdce z deseti zemí napínavé souboje v paralelním slalomu na přehledné a široké sjezdovce. Napínavé duely jezdců na snowboardech ve dvou téměř identických slalomových tratích začínají oba pracovní dny v 9.30 hod. a program pokračuje nelítostným systémem vyřazování až do odpolední 13. hodiny, kdy uvidíte ty nejlepší závodníky ve finálových jízdách. Časový harmonogram platí pro oba soutěžní dny.

„Nejžhavějším českým želízkem mohla být Ester Ledecká, která na Mistrovství světa v Kreischbergu získala titul mistryně světa v paralelních disciplínách. Ester se však v této době zúčastní v Japonsku závodu světového poháru a tak se snad do Mariánek opět podívá příště,“  uvádí organizátor závodů Miroslav Schimmer.

A jak daleko jsou přípravy?

„Na sjezdovkách v celém areálu je vrstva technického sněhu od 50 do 80 cm, těsně v předvečer závodů samozřejmě bude provedena specifická úprava dráhy také dle požadavků technického komisaře,“ dodává vedoucí areálu Vladimír Černý. „Pro návštěvníky areálu v době závodu bude v provozu celá sjezdovka Krakonoška s legendární červenou kabinkovou lanovkou a levá strana Slamáku s vlekem Další provoz bude pro lyžařskou veřejnost omezen minimálně a to v pravé části Slalomáku. Bez omezení bude fungovat dětský park, občerstvení, půjčovna a servis. Večerní lyžování proběhne v úterý na levé straně Slalomáku a ve středu již na celé sjezdovce.“