Předsedou krajských Pirátů je místostarosta Mariánských Lázní

Piráti v Karlovarském kraji si zvolili nové předsednictvo. Předsedou krajského sdružení byl zvolen Petr Třešňák, současný místostarosta města Mariánské Lázně. Prvním místopředsedou se stal Jakub Kotal z Aše a druhým místopředsedou pak Pavel Raška z Karlových Varů.petr tresnak marianske lazne pirat

Předsednictvo si dalo za úkol dovést krajskou organizaci k úspěšným krajským volbám, které se budou konat na podzim příštího roku.

I přes stávající neutěšenou situaci v krajském zastupitelstvu předpokládáme, že konání krajských voleb proběhne v řádném termínu. Budeme však připraveni i na variantu předčasných voleb, jež by mohly proběhnout již v průběhu tohoto roku.“ uvedl Petr Třešňák.

Na stejné schůzi bylo založeno i místní sdružení Karlovy Vary, do jehož předsednictva byli zvoleni: Pavel Raška (předseda), Daniela Bílá (1. místopředsedkyně) a Josef Janů (2. místopředseda). Na otázku, proč bylo místní sdružení v krajském městě založeno až po bez mála 5-ti letech od vzniku krajského sdružení, Pavel Raška odpověděl: „Je to možná v případě krajského města trochu paradox, ale částečně to byla otázka dostatečného počtu členů. Volby do obecních zastupitelstev nám však pomohly členskou základnu zformovat natolik, že již mělo smysl toto místní sdružení založit. Pevně věřím, že do příštích obecních voleb již půjdou karlovarští Piráti samostatně.