Jarmark opět rozdával radost

Tradiční Jarmark radosti probíhal v sobotu 6. prosince v prostorách vyšší odborné školy v Chebu na Májové ulici. Už po osmé byli dobrovolníci VOŠ Cheb a Komunitního osvětového společenství připraveni dopřát příchozím návštěvníků příjemnou adventní atmosféru spojenou se  spoustou radostných zážitků.

Jarmark nabídl návštěvníkům čerstvě pokřtěnou knihu Františky Barborky Pošmourné, která byla velkou část dne osobně přítomna a ochotně rozdávala autogramy do svých Deníků. Bylo připraveno množství prodejců originálních výrobků nejen z řady organizací poskytujících sociální služby v našem regionu.

Studenti VOŠ Cheb vyrobili a prodávali  vánoční anělíčky a výtěžek z nich darují  postižené Štěpánce Korchové z Výhledů u Aše jako příspěvek na zakoupení auta.

Na Jarmark také dorazila řada klientů sociálních služeb nejen z Chebu a velmi si svou návštěvu zde užili. Dobrovolníci připravili množství domácího občerstvení, které šlo rychle na odbyt.

Zájem byl také o věštírnu, oblíbený fotoateliér, dětský koutek, kreativní dílny i o velkou výstavu věnovanou Františce Barborce Pošmourné a její tvorbě.

I letošní Jarmak se nesl v duchu motta Být odlišný je normální a původní cíl těchto společenských setkání zůstává zachován: Vytvářet příležitosti pro vzájemná setkávání lidí s postižením a lidí bez postižení. Díky ochotě a vstříctnosti se dobrovolníků, kteří mění svět, se to v Chebu na vošce už pár let daří.

Lucie Poláková