Muzeum nachystalo tradiční připomínku adventu

Tradiční setkání nachystalo na poslední listopadovou sobotu Muzeum Cheb. Akce se koná každoročně v sobotu před první adventní nedělí. Zváni byli nejen ti, kteří se rádi nechávají okouzlit adventní atmosférou plnou vůně jehličí, vanilky a skořice, ale i všichni ti, kteří nechtějí podlehnout pouze maratónu předvánočního úklidu. Po celém muzeu probíhal adventní trh s bohatým doprovodným programem určeným především pro malé návštěvníky.

Muzejní adventní trh byl opět inspirací ke koupi mikulášských a vánočních drobností, nechyběly ani nápady na adventní a vánoční výzdobu. Návštěvníci mohli vybírat ze široké nabídky rukodělných výrobků: různých typů drobných hraček, zajímavých šperků, háčkovaných a paličkovaných vánočních ozdob a interiérových drobností, tradičního i méně tradičního vánočního cukroví a perníků. V muzeu se opět peklo, vonělo koření
a návštěvníci nepřišli o šanci ochutnat něco z vánočních jídel.

Pro děti byly připraveny Adventní hrátky s knihovnou a děti ze SeeMedia Cheb měly pro své vrstevníky připravenu malou výtvarnou dílnu. Rušno bylo po celý den také ve Valdštejnské obrazárně muzea, která ožila nejen dětským zpíváním a recitací. Program zahájilo dopoledne vystoupení s názvem „Betlémská hvězda“, ve kterém se představili zpěváčci ze 6. ZŠ v Chebu.

V programu muzejního Adventu nesměl chybět pěvecký soubor Koťata z 5. ZŠ v Chebu. Odpolední vystoupení patřilo dětským pěveckým sborům ZUŠ v Chebu a dětem z dramatického oddělení chebské „Lidušky“. Nejprve se představily pěvecké soubory Poupata a Sedmikrásky společně s dětmi z dramatického kroužku s programem nazvaným „Začíná Advent“. Pro všechny bez rozdílu věku bylo určeno odpolední „Vánoční putování“ s Cestovní kanceláří Bez peněz. Tato netradiční cestovní kancelář všechny zájemce provedla vánočními zvyky a tradicemi od střední Evropy přes Francii po severní pól a vše ještě nádavkem zakončila pohádkou. Letošní Advent v muzeu pak zakončil svým vystoupením pěvecký sbor Kopretiny při ZUŠ v Chebu.

Adventní a vánoční čas je v Muzeu Cheb neodmyslitelně spojen s výstavou dětských školních prací. Ta letošní je na téma Betlémská hvězda. Výstava je opět soutěžní o vítězi soutěže budou moci svými hlasy rozhodovat, kteří zavítají do muzea, až do 11.prosince.

Program letošního Muzejního adventu byl připraven s finanční podporou města Cheb.