Puntíkatý dres získal chebský Petr Fiala

Skvělý výkon – skvělé umístění. Tak by bylo možné shrnout závod Okolo Jižních Čech z pohledu Petra Fialy ml. Byl totiž nejlepším vrchařem. Dosáhl tak svého zatím nejlepšího výsledku. 

Závod „Okolo jižních Čech – ČEZ Tour 2014“ je silniční etapový závod vypsaný pro kategorii závodníků elite, který se konal na konci prvního zářijového týdne. S cílem zvítězit přijelo 23 týmů, a to jak z České republiky, tak ciziny – například z Německa, Rakouska, Itálie nebo třeba Norska.

Petr bodoval v pěti ze sedmi vrchařských prémií. O svém vítězství v této soutěži rozhodl z velké části už ve třetí královské etapě, kde byl více než 100km v úniku nejprve pětičlenné skupiny. Na vrchol první  vrchařské prémie již jel jen ve dvojici a na druhou vrchařskou prémii vyjížděl sám. Tím si ke dvěma bodům z prvního dne připsal úctyhodných deset bodů.

O celkovém pořadí definitivně rozhodla až poslední čtvrtá etapa. Za pomoci týmového kolegy dojel Petr hned na první prémii na třetím místě a na předposlední vrchařské prémii si připsal pátým místem svůj poslední bod. To mu již zaručilo celkové vítězství v této prestižní soutěži a zisk puntíkatého dresu.

Petr Fiala, student Integrované střední školy Cheb, trénuje v chebském oddíle PROFI SPORT  a v současné době závodí za tým AC Sparta Praha. Prvním rokem soutěží v kategorii dospělých elite. Na MČR v kategorii do 23 let se umístil na 4. místě, v dalším závodě Českého poháru dojel na 3. místě.