Chebské dvorky jsou tady!

Máte rádi výtvarné umění? Fotografie? Divadlo? Film? … Pak si vyhraďte následující dny pro návštěvu chebských zákoutí. Právě v nich se bude odehrávat 12. ročník festivalu Chebské dvorky, které pořádá Galerie 4 spolu s občanským sdružením Ateliér G4.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Historické jádro města Chebu se stane od 11. do 14 června centrem setkání umělců a příznivců umění z Čech i ze zahraničí. Denně od 10.00 do 17.30, od čtvrtka do soboty, se v uličkách, dvorcích, zahradách a zákoutích ocitnou fotografie, malby, kresby, grafické práce, prostorové instalace i plastiky profesionálů i nadaných amatérů, studentů i uměleckých seskupení. Připraveny budou tvůrčí dílny, divadelní představení, filmový stan, koncerty či módní přehlídka a prezentace nezávislých designérů.

Slavnostní zahájení festivalu proběhne ve středu v rokli u Západočeského divadla (v případě špatného počasí v KC Svododa) od 19 hodin s kapelou United Flavour. Vernisáž výstav proběhne ve čtvrtek od 16 hodin v Klášterní zahradě za hudebního doprovodu karlovarského Jazz KVé.

Můžete se těšit na hudební zážitky, které Vám připraví Voila!, Poletíme?, Bratři Ebenové, Condurango s Bárou Hrzánovou či Ondřej Brzobohatý. Milovníky divadla potěší představení divadel Teatr Novogo Fronta či UMSKUP, který na festivalu oslaví své 5 výročí.

Festival se uskuteční za finanční podpory Města Cheb, Karlovarského kraje a dalších. Infocentrum festivalu se nachází v Galerii 4, kde bude i fotoateliér a portrétní galerie účastníků a návštěvníků. Podrobný program festivalu včetně mapky naleznete zde.

V případě nepříznivého počasí jsou výstavy a program přesunuty do krytých prostor.

 Mapu Chebských dvorků najdete zde! 

Program Chebských dvorků najdete zde!