Hrad obsadili vojáci

HÁJILI JSME HRAD, touto akcí byla zahájena sezóna Chebského hradu. Ve dnech 12. – 13. dubna byl hrad „obsazený“ vojenskou technikou vojsk z druhé světové války. Návštěvníci si mohli poslechnout přednášky o výstroji a výzbroji, prohlédnout si techniku, nahlédnout do „běžného“ života ve vojenském táboře a zaposlouchat se do dixielandu.

,,Tato akce je zároveň také připomenutí blížícího se osvobození,“  vysvětlil kastelán hradu Tomáš Dostál, proč tentokrát hradní sezonu zahajují touto akcí. ,,Mezi účinkujícími se představili Habartovští četníci, různé kluby historie z regionu, ale také z Plzeňska a Českobudějovicka,“ pokračoval kastelán.

Touto akcí novinky pro hosty hradu nekončí.  „I tentokrát chystáme pro návštěvníky několik dalších překvapení,“ pokračoval kastelán. „Připravujeme exteriérovou expozici řemesel z období baroka, kde bude k vidění například kovářská a zbrojní dílna. Další řemeslné dílny budeme postupně doplňovat. Novinkou bude i otevření věže, která byla součástí středověkého opevnění a nebývala zpřístupněná. Stane se tak součástí prohlídkového okruhu,“ dodal kastelán.