Celníci kontrolovali poštu

Celníci zadrželi podezřelou zásilku na chebské hlavní poště. Šlo balíček, který obsahoval tekutinu s marihuanou. Ten samý den úřadovali celníci také na ašské tržnici Lipový Dvůr, kde našli nejeden prohřešek.

Celníci prováděli kontrolu na poště v úterý 25. března.

„Služební pes je upozornil na jednu z poštovních obálek, která směřovala do České republiky. Objevili v ní skleněnou lahvičku, která obsahovala podezřelou tekutinu hnědozelené barvy se silným zápachem po marihuaně,“ informovala Lucie Foltová, tisková mluvčí Celního úřadu pro Karlovarský kraj. Orientační narkotesty potvrdily, že se skutečně o marihuanu jedná. „Hmotnost lahvičky s tekutinou činila 42,1 gramů,“ sdělila.

Případem se teď budou zabývat policisté.

Tentýž den prováděla jiná hlídka kontrolu na Lipovém Dvoře, tržnici v Aši.

„Celníci si ke své kontrole vytipovali dodávkový automobil Mercedes Benz Sprinter, v jehož nákladním prostoru objevili 53 200 kusů cigaret bez platných tabákových nálepek. Kromě tabákových výrobků zajistili i další zboží, u něhož měli důvodné podezření z porušení práv duševního vlastnictví – 232 ks CD a DVD nosičů, 112 ks textilních výrobků a 84 ks ostatního zboží,“ popisovala mluvčí celníků.

Hodnota originálních výrobků a úniku na spotřební dani u cigaret byla předběžně stanovena na 2 150 000 korun. Veškeré zboží bylo zajištěno a uskladněno v celním skladu, případ je v šetření Celního úřadu pro Karlovarský kraj.